maandag 25 februari 2019

Mijn naam is Haas

Bron afbeelding: http://www.mijnnaamishaas.nl/

Volgende software vind ik een aanrader voor wie ook met z'n leerlingen de computermuis nog aan het ontdekken is. De software bevat 5 verschillende computerspelletjes. Als een kind ergens in het scherm klikt, verschijnen er bomen, bloemen, wolken, vogels,... En het verhaal gaat vervolgens verder over de dingen die je doet verschijnen.
Een groot voordeel aan deze software vind ik dat de leerling in kwestie niet meteen 'uit' het spel geraakt en er geen reclame is waarop hij of zij per ongeluk op kan klikken. Een leerkracht kan wel makkelijk uit het programma geraken door op het toetsenbord op 'escape' te drukken en vervolgens op het scherm op afsluiten te klikken. 

Doelen die hiermee kunnen nagestreefd worden zijn:
-Experimenteren met de computermuis
-Klikken met de computermuis
-Slepen met de computermuis
-Navigeren met de computermuis

(In combinatie met gebruik van fantasie en luistervaardigheden.)

http://www.mijnnaamishaas.nl/

Tip:

Voor leerlingen die het motorisch of inzichtelijk wat moeilijker hebben, kan je een aangepaste computermuis gebruiken zoals bijvoorbeeld de Chestermuis.
https://eelkeverschuur.nl/chester-muis

Wil je toch graag een gewone computermuis gebruiken, kan je ook tijdelijk de rechtermuisknop uitzetten. Hoe je dit doet, staat hier beschreven: https://www.modemadvies.be/uploads/5/4/7/5/54751539/rechtsooklinks.pdf 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten